unnamedEgy kiállítás lehet olyan, mint egy mágikus tükör, amelyben felismerjük a tudat alkotó gazdagságát, mely a formák szépségében és sokrétű jelentésében fejeződik ki.

A Tibet kincsei című ismeretterjesztő kiállítás 2013. október 14. és október 26. között, az Agria Park bevásárlóközpont galériájában került megrendezésre a Tibet-Európa Alapítvány szervezésében. Témája Tibet szellemi és kulturális öröksége volt, melynek legszebb alkotásaiból országos, de európai szinten is ritka gazdagságú anyagot sikerült ezen alkalomra összegyűjteni. A tibeti kultúra egyetemes érték, az emberiség szellemi és kultúrkincseinek egyik fontos darabja. A tárlat számos országból érkező anyaga közel hozta a látogatóhoz e mai napig elzárt és veszélyben lévő világot.

A kiállított szobrok csodálatosan megmunkált művészeti alkotások, melyek gazdag szimbólumrendszerrel bírnak. A Buddhákat ábrázoló szobrok Buddha legmagasabb szintű tanításainak – a Gyémánt Útnak – a meditációs eszközei, a mindenkiben benne rejlő lehetőségek kibontakoztatására szolgálnak. A műalkotások mellett érthető, hiteles magyarázatokat kaphatott az érdeklődő. Az alapvető információkat fényképek, tablók és szakemberek által tartott előadások tették mindenki számára érthetővé és még változatosabbá.

 

Forrás: Egri Szín