A Tibet-Európa Alapítvány szervezésében az utóbbi 7-8 évben egyre több, a buddhizmus kultúráját bemutató kiállítás került megrendezésre, ennek egyik állomása volt a 2013-as gyöngyösi kiállítás is. Magángyűjtemények felajánlásaiból a helyi meditációs csoportok rendezték a kiállításokat tíz megyeszékhelyen, olyan magas színvonalon, melyre a média is felfigyelt.

A kiállításokon a látogatók a tibeti Gyémánt Út buddhizmus  vonalára jellemző stílusban készült szobrokat és thangkákat (szövetre festett meditációs célú képeket) tekinthettek meg, így kerülve közelebbi kapcsolatba Tibet művészetével.

A formák részletgazdagságukkal és finom kidolgozottságukkal azonnal megragadták a látogatók figyelmét. A műalkotások egyszerre voltak nyugalmat sugárzók és szuggesztívek, közvetlenül érezhettük bennük a több ezer éves kultúra erejét.

A kiállítás érdekessége, hogy a tárlatvezetők buddhista gyakorlók voltak, akik az érdeklődőket a részletek bemutatásával bevezették a buddhizmus formák mögötti jelentésének világába.